SM-distans och resa till Kazakstan!

Ojojoj. Tiden går fort när man har roligt. Nu börjar snart januari gå mot sitt slut och säsongen är i full gång. Nu närmast väntar SM-distans imorgon innan det bär iväg till Kazakstan för Universiaden på lördag morgon. Tänkte dra en liten kort sammanfattning av det som hänt tidigare denna vinter.

Det började med obs-tävlingarna här i Östersund. Det gick ganska bra, eller i alla fall tillräckligt bra för att jag skulle bli uttagen till IBU-cupen i Beitostölen. Väl där blåste det storm så att en av tävlingarna ställdes in. För min del var det en tung historia. Fick kämpa för varje meter och banorna där var nog bland de tuffaste jag kört på. Andra sprinten var spåret mer en isbana som gjorde det väldigt svårt att stå på benen och jag var verkligen inte ensam om att dra en vurpa den dagen.

beito

Kort därefter var det dags för SWE-cup premiären i Piteå. Det började med en distans där jag efter ett par bom för mycket gled in på en 2:a plats. Dagen därpå var det sprint på programmet och efter 00, alltså fullt skytte blev det en seger för mig. Eftersom dessa tävlingar var de sista innan juluppehållet fick jag reda på att jag efter nyår skulle få chansen igen i IBU-cupen som denna gång gick i Martell i Italien.

Väl i Martell försökte jag anpassa mig till höjden. Var kanske lite väl feg första sprinten för att inte gå på någon smäll och bli vrålstum. Med stormvindar även denna helg blev det lite av ett lotteri på vallen. Drog på mig alldeles för många bom och var väldigt besviken den dagen. Kände ändå att jag hade mer att ge och var väldigt sugen på revansch. Nästa sprint öppnade jag mer offensivt och kände att jag var på hugget. Trodde att jag skulle klara av de hårda vindarna bättre denna tävling men så var inte fallet. Jobbade verkligen för att försöka få ner prickarna men de föll inte. Var väldigt ledsen och besviken efteråt.

Antar att det är en del av sporten. Ibland går det bra och ibland går det åt skogen. Det viktigaste är väl att inte grotta ner sig i allt det dåliga utan att reflektera över vad som gick dåligt och ta lärdom av det och försöka hitta något positivt. För alltid finns det något positivt att ta med sig.

martellmartell2

Kort efter hemresan fick jag ont i halsen och blev tvungen att vila några dagar. Kom igång med träningen rätt snabbt efteråt och tycker att kroppen har återhämtat sig på ett bra sätt. Fick dessutom reda på att jag är en av de uttagna till Universiaden som går i Kazakstan. Det kallas även student-OS och verkar vara ett stort och roligt event. Spännande upplevelse som väntar.

Som jag nämnde tidigare ska jag alltså köra SM-distans imorgon så det blir en bra genomkörare innan jag åker iväg. Ska bli kul att tävla och jag hoppas på bra skytte och en kropp som vill köra fort!

Kommer med en rapport från Kazakstan sen!

Kram
/Felicia

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *