Läger i Torsby

Igår kom jag vem från Torsby där jag varit på läger i ca en vecka.

Det blev många tuffa pass under de dagar vi var där. Vi började lägret torsdag eftermiddag med ett coopertest, alltså där man springer 3000-meter på bana. Just det testet är något jag verkligen inte gillar, tycker det är jobbigt från start till mål. Jag är ändå nöjd med min prestation då jag fick ett nytt personbästa. Fortsatte sedan med intervaller men där någonstans tog det stopp för mig, fick troligtvis vätskebrist och känslan var typ att jag skulle spy samtidigt som jag började frysa, trots att det var sol och över 20 grader. Efter en hel del vatten, middag och vila mådde jag bättre igen.

Dagen efter hade vi bara rätt lugn träning för att orka med lördagens intervallpass. Då åkte vi till Hovfjället för att köra 6x8min intervaller. Det kändes bra för mig, kunde hålla bra tryck alla intervaller. Roligt men fruktansvärt jobbigt pass.

På söndag morgon rullade vi iväg på rullskidorna för ett riktigt långpass. Vi började med 2 timmar klassiskt, innan vi bytte till skateskidor ca 1 timme för att sedan byta om till löparskor och springa i 1h och 20min. Totalt blev det alltså 4,20. Blev rätt trött, speciellt den sista timmen men det hade väl varit konstigt annars.

På måndag stod race på schemat. Vi körde först en sprint och efter det en kort jaktstart. Sprinten gick helt ok tycker jag. Lite ovant med tävling bara. Sköt 01, fick jobba rejält med ståserien då det blåste väldigt mycket. Jaktstarten började bra, sköt 00 i liggande och klättrade upp lite men sen sköt jag en 3a i första stå och fick sen en bom till. Inte så bra med andra ord… Var väldigt nöjd med liggande skyttet som slutade med 100% träff. I stå var det lite sämre men än finns det mycket tid kvar att förbättra det.

Dagen därpå var det dags för hemfärd efter förmiddagspasset. Sammanfattningsvis var det ett bra läger med kanske inte jättemånga timmar men med många tuffa pass med hög intensitet. Det var kul att träffa och träna med så många vänner igen efter ett par veckor hemma.

image

/Felicia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *